Tuesday, April 8, 2014

RIHO UNT

 15. oktoobril 2013 külastasime me klassiga Sinilinnu tagaruumis olevat kino, kus näidati meile Riho Undi kahte multifilimi "Saamueli Internet" ja "Vennad Karusüdamed".

Riho Unt on sündinud 15.05.1956 Harjumaal ja erialalt on ta Nukufilmi režissöör ja kunstnik.

"Saamueli Internet"- Esilinastus toimus 19.05.2000 ja multifilmi kestvuseks on 28 minutit. See on Kapsapea triloogia kolmas osa.
Eesti taluperemees Saamuel koos oma ustava ja nutika kaaslasega, roosa põrsaga satuvad kogemata Internetti, kus neid ootab ees palju seiklusi ja võitlusi.
See teos jättis mulje nagu Unt oleks tulevikku ette ennustanud ja teadnud kui seotud on inimesed tulevikus internetiga ning kui sõltuvusse inimesed sellest jäävad.

"Vennad Karusüdamed"- Esilinastus toimus 13.10.2005 ja seiklusfilmi kestvus on 18 minutit. Filmi kangelasteks on vene kunstniku Ivan Shiskini kultusmaalilt “Hommik männimetsas” pärit kolm karupoega. Kolm karupoega (Henry, Vincent ja August) satuvad unelmatelinna Pariisi. Sooviga teenida elatist kunstnikena, aga see plaan kukub neil läbi. Maskeeritunatsirkuselõvideks seiklevad karupojad tagasi Venemaale, et üles leida karuema pärandus.
See seiklusfilm oli ehe näide sellest, et alati ei lähe kõik nii nagu soovid.



No comments:

Post a Comment