Wednesday, April 9, 2014

Eve Kask ja Signe Kivi "BUSSIPUTKAD"

Valisin ka ühe e-näituse, milleks on Eve Kase ja Signe Kivi "Bussiputkad". Bussiputka on teekonna algus- ja lõpp-punkt, bussi ootamise koht, kuulutuste- ja teadetetahvel, valimispropaganda- ja eneseväljenduse, suhtlemise ja kauplemise paik, klubi, pubi, rahvamaja, tasuta hotell, kemps, armastamise ja armatsemise koht, omanäoline arhitektuuriobjekt, vaatamist vääriv mitmekesine rahvakunsti ilming. Selle tõdemuseni jõudsid Eve Kask ja Signe Kivi, olles kolm aastat kestnud ühisprojekti raames läbinud 13 tuhat kilomeetrit Eestimaa teid ning üles pildistanud ei rohkem ega vähem kui 1545 bussiputkat.


Niitsiku

Kilingi-Nõmme

 See on projekt, mis paljuski kõneleb iseenda eest. Ning kõneleb väga palju Eestimaast, millest suurem osa ei asugi Tallinna "lähiümbruses" ning ammugi ei paista kätte Toompealt. See Eestimaa võib olla kohati õige vaene ja mahajäetud, kuid temas ei puudu vägi ega tema teedes salapärane lummus. Ja mis muud need bussiputkad ongi kui teede valvurid.

Hullo

 Kabli kool

Valisin just selle näituse, kuna olen ise oma silmaga näinud mõningaid Eesti hämmastavaid bussipeatusi. See näitab, et inimestel mõte lendab ja ideid on palju ning see teeb erinevate paikade külastamise veelgi põnevamaks. 
See Saaremaal asuv Kuuse bussipeatus on minu arvates üks kõige huvitavamaid bussipeatusi, loomulikult ka seetõttu, et olen seda oma silmaga näinud. 
Selles on palju pisikesi detaile ja see on väga omapärane.

No comments:

Post a Comment